Cuba Vakantie

Camaguey

Camaguey is een stad, die midden in Cuba ligt. Camaguey is de op één na grootste stad van dit land. De stad heeft een inwonersaantal van ongeveer 295.000 mensen. Camaguey staat ook wel bekend als een doolhof. Dit komt doordat de bijnaam van deze stad, het doolhof is. Deze bijnaam is ontstaan, doordat Camaguey veel kleine smalle straatjes heeft. Vele mensen zijn al verdwaald in de verschillende straatjes. Zelfs het aller smalste straatje van heel Cuba, zul je in deze stad vinden. Je zult het haast niet verwachten, maar al deze straatjes zijn bewust smal gemaakt. In het verleden was het namelijk al de bedoeling om mensen te laten te verdwalen, toen der tijd dus de piraten. De vele smalle straatjes monden vaak uit op een centraal plein, zoals de Plaza de la Revolucion, waar het erg gezellig samenkomen is. De stad Camaguey heeft ook een eigen symbool, namelijk een regenton. Deze regentonnen worden als monumenten door de gehele stad ingezet. Ook zijn er tonnen te vinden die echt worden gebruikt, zodat het opgevangen water weer gebruikt kan worden. In het Cubaans worden deze tonnen tinajon genoemd.

Bezienswaardigheden Camaguey

Camaguey kent een aantal mooie bezienswaardigheden. Tijdens de vakantie is het dan ook zeker de moeite waard om een paar van deze bezienswaardigheden te bezoeken. Beleef bijvoorbeeld een leuke dag in de Rancho El Belen. In deze grote ranch vind je vele verschillende soorten paarden en stieren, die hier ook echt zelf worden gefokt. Maak met een paard een mooie rit door de schitterende natuur die je hier zult vinden. Er zijn vele verschillende routes te verkrijgen bij de ranch, die je met een paard kan afleggen. Het centrum van de stad Camaguey, is het grootste historische centrum van het hele land. Dit samen met de vele smalle straatjes, is het centrum van deze stad een bezienswaardigheid op zich. Maak een romantische wandeling door dit centrum tijdens je vakantie en alle indrukken zullen je nog lang bij blijven. In Camaguey is het ook heel gezellig uitgaan. Camaguey kent vele verschillende restaurantjes en barretjes. En het is hier ook totaal niet duur. Voor een klein prijsje kun je hier erg lekker eten en daarna gezellig wat drinken. Ook de Cubanen zijn erg gastvrij. Een andere leuke bezigheid is om de stad Camaguey te ontdekken door middel van een fietstaxi. Doordat Camaguey natuurlijk zoveel smalle straatjes heeft, kun je hier met een auto erg moeilijk rijden. Een fietstaxi is dan de uitkomst. Degene die de fietstaxi bestuurd weet natuurlijk erg veel over deze stad en geeft vaak erg leuke en bruikbare tips.

Vakantie Camaguey

Camaguey is het gehele jaar te bezoeken. Het hele jaar door is de temperatuur hier namelijk aangenaam. Een vakantie Camaguey kan dus eigenlijk altijd geboekt worden. Het klimaat dat hier heerst is een tropisch savanneklimaat. In de zomermaanden loopt de temperatuur hier op tot gemiddeld 30ºC à 35ºC. Wel valt er in deze periode erg veel regen in deze stad. In de winterperiode valt er weinig regen en is de temperatuur gemiddeld 25ºC.