toerisme cuba

 

Toerisme is erg belangrijk voor Cuba. De toerisme levert namelijk behoorlijk wat geld op. De twee grootste trekkers in Cuba zijn Havana en Varadero. Havana is natuurlijk de hoofdstad van Cuba, maar deze plaats heeft nog veel meer te bieden. In de stad zijn vele goede hotels te vinden die het de toeristen goed naar hun zin maken. Havana is erg rijk aan cultuur en je zult hier dan ook vele bezienswaardigheden vinden.
Een andere grote trekker voor toeristen is Varadero. Varadero is de grootste badplaats van het gehele Caribische gebied. Hier vind je meer dan 20 kilometer strand. De stranden hier zijn wit en de zee is azuurblauw. Het perfecte plaatje dus. In Varadero zijn vele luxe hotels te vinden. Op de stranden bij Valadero zijn er ook altijd strandwachten te vinden die de veiligheid in de gaten houden. In Cuba werken ze dan ook met vlaggen aan het strand. Hangt er een rode vlag, dan is zwemmen verboden. Is de vlag geel, dan moet iedereen erg voorzichtig zijn en als de vlag groen is, dan zijn er geen problemen. Topless zonnen is verboden in Cuba.

 

Souvenirs Cuba

De economie is ook erg afhankelijk van de toerisme hier in Cuba. Er worden vele producten uit Cuba geëxporteerd naar andere landen en de toeristen die hier komen, kopen die producten natuurlijk in Cuba. In alle toeristenplaatsen vind je namelijk vele souvenirmarkten. De bekendste exportproducten zijn onder andere sigaren, rum, suiker, salsamuziek en geneeskundigen.Cuba is ook altijd de grootse suikerproducent ter wereld geweest. In 1970 produceerde het land zelf 8 miljoen ton suiker. Dit was het hoogste ooit. De Sovjet-Unie nam altijd de meeste suiker af, maar nadat dit land uit elkaar viel nam de export van suiker in Cuba ook meteen af.