matanzas

 

Matanzas is een provincie in Cuba en vervult ook een erg belangrijke rol als havenstad. Maar deze provincie en stad hebben de toeristen nog veel meer te bieden. Het is een echte toeristische trekker. Jaarlijks vieren duizenden Nederlanders hier hun vakantie op Cuba.

 

De provincie Matanzas

De provincie Matanzas ligt in het noorden van Cuba. Matanzas is een grote provincie en heeft rond de 850.000 inwoners. De provincie Matanzas is zelfs de op één na grootste provincie van Cuba. De provincie heeft een oppervlakte van ongeveer 12.000 km². In deze provincie wordt er net als in de rest van het land, Spaans gesproken. Het landschap in deze provincie is vlak. Hier komen bijna geen heuvels of bergen voor. De provincie Matanzas staat eigenlijk bekend om al haar moerassen en mangroven. In de zuidkust vinden we het grote moeras Cienaga de Zapata. Aan de zuidkust vinden we ook de bekende Varkensbaai. Deze Varkensbaai heeft bekendheid gekregen door het zogenaamde Varkensbaai-inciden. De provincie Matanzas bestaat weer uit een aantal verschillende gemeenten. Matanzas kent maar liefst 14 verschillende gemeenten.

 

Calimete
Cardenas
Colon
Cienaga de Zapata
Limonar
Jovellanos
Los Arabos
Marti
Matanzas
Pedro Betancourt
Perico
Jaguey Grande
Varadero
Union de Reyes

 

*De gemeente Varadero is één van de bekendste gemeenten van de provincie Matanzas. Varadero is namelijk één van de bekendste badplaatsen van heel Cuba. Vele toeristen trekken naar deze badplaats, aangezien het er hier zo prachtig en luxe is.

 

De stad Matanzas

De hoofdstad van deze provincie heet ook Matanzas. Deze hoofdstad heeft ongeveer 150.000 inwoners. De hoofdstad Matanzas ligt aan de gelijknamige Baai van Matanzas. In deze bekende baai veroverde Piet Heyn de Zilvervloot in 1628. Dit gebeurde tijdens de slag in de Baai van Matanzas.
Je vind er tegenwoordig dan ook een beeld van Piet Heyn. Dit beeld kijkt uit over deze bekende baai.

 

Overige bezienswaardigheden

Tijdens een bezoek aan de stad of provincie Matanzas, heb je de gelegenheid om meer van dit prachtige land te ontdekken. Zo kent Cuba vele bezienswaardigheden, die de moeite waard zijn om te bezoeken. Cuba heeft een aantal nationale parken, die de prachtige landschappen en flora en fauna laten zien. Ook heeft Cuba een aantal werelderfgoederen. Deze werelderfgoederen, zijn monumenten die een grote betekenis hebben op wereldschaal. Dit zijn voornamelijk historische monumenten. Ook heeft Cuba vele historische bouwwerken, die een prachtige herinnering achter laten.