holguinHolguin is een provincie en een stad in Cuba, die veel wordt bezocht door toeristen. Cuba is een erg populair vakantieland, waardoor vele mensen deze kant optrekken. Niet alleen het land Cuba, maar ook de provincie Holguin hebben veel te bieden.

 

De provincie Holguin

Holguin is dus en een provincie en een stad in Cuba. Cuba heeft in totaal 15 provincies en Holguin is er daar één van. Holguin heeft meer dan 1 miljoen inwoners. Deze provincie bestrijkt dan ook meer dan 9000 km². In deze provincie, wordt net als in het hele land Cuba, Spaans gesproken. Aan gezien hier ook veel toeristen komen, wordt hier ook een redelijk woordje Engels gesproken. De provincie Holguin ligt in het zuidoosten van Cuba en wordt omgeven door de Caribische Zee.
De provincie Holguin is erg bekend geworden, doordat de president Fidel Castro in deze provincie is geboren.

De provincie Holguin, bestaat nog weer uit 14 afzonderlijke gemeenten.
Antilla
Gibara
Banes
Holguin
Baguanos
Moa
Cueto
Mayari
Cacocum
Rafael Freyre
Calixto Garcia
Sagua de Tanamo
Frank Pais
Urbano Noris

 

De stad Holguin

De hoofdstad van de provincie Holguin, is de gelijknamige stad Holguin. De stad Holguin heeft ongeveer 350.000 inwoners. De stad Holguin is opgericht in 1545. De stichter van deze stad, was de Spaanse officier Garcia de Holguin. Naar deze persoon is deze stad dan ook vernoemd. De stad Holguin staat bekend om al haar kleine stadsparken. Eén van de bekendste is het Calixo Garcia, dit is een erg bekend stadsplein. Dit stadsplein ligt ook nog eens centraal in de stad. De stad Holguin heeft zelfs een eigen vliegveld. Dit vliegveld wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten. Er wordt namelijk bijna alleen maar gevlogen tussen de stad Havana en de stad Holguin.

Tijdens een bezoek aan de stad of provincie Holguin, is het ook een optie om nog meer te zien van het prachtige land Cuba. Cuba heeft de mensen namelijk veel te bieden. Cuba kent vele bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn. Zo heeft Cuba een prachtig landschap. Uba staat bekend om haar prachtige valleien waar je vele plantages vindt. De tabaks- en suikerrietplantages moet je ooit gezien hebben. Niet voor niets komt het allerbeste tabak uit Cuba. Maar ook steden zoals Havana en Trinidad zijn een bezoek waard. Deze steden zijn rijk aan cultuur en historie. Ook is Cuba rijk aan nationale parken en werelderfgoederen. Deze parken en werelderfgoederen vervullen een hele belangrijke rol voor het land.

Klimaat

Ht klimaat dat hier heerst, is een subtropisch klimaat. Dit houdt in, dat de temperatuur hier het hele jaar door erg aangenaam is. De temperaturen die hier dan heersen, liggen tussen de 25ºC en 30ºC. Zodoende komen toeristen hier dan ook graag. Wel kent Cuba een regenperiode. In de zomermaanden is er kans op een fikse bui aan het eind van middag. In de overige maanden, is het hier droog.