Voor je vakantie naar Cuba is het van belang dat je tijdens je reis goed verzekerd bent tegen allerlei zaken. Zaken als ongevallen, geneeskundige kosten, hulp bij autopech en bagagedekking. Ook al ga je er niet vanuit, van tevoren weet je nooit wat er allemaal kan gebeuren tijdens een verblijf in het buitenland. In Nederland zelf heb je vaak geen reisverzekering nodig. De meeste zorg- en autoverzekeringen dekken de meest voorkomende kosten dan wel.

 

Online worden door verschillende maatschappijen tal van reisverzekeringen aangeboden. Veel mensen sluiten via hun eigen bank een reisverzekering af. Vaak lopen daar al meerdere verzekeringen en zo blijft het overzichtelijk. Veel banken bieden ook de keuze uit twee verschillende reisverzekeringen; een voor bepaalde tijd en een doorlopende reisverzekering.

 

Kies je voor een doorlopende reisverzekering dan heeft dit een aantal voordelen ten opzichte van een kortlopende reisverzekering. Een van de voornaamste reden voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering is dat je altijd verzekerd op vakantie gaat. Handig wanneer je bijvoorbeeld een last minute vakantie boekt. Daarnaast speelt de prijs ook een belangrijke rol. Kies je voor een doorlopende reisverzekering dan ben je voordeliger uit wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat.

 

Een kortlopende reisverzekering heeft uiteraard ook zo zijn voordelen. Zo loopt deze aan het einde van de contractperiode automatisch af en betaal je alleen voor de dagen dat je daadwerkelijk op vakantie bent. Ook kun je per reis een verschillend pakket samenstellen waar je allemaal tegen verzekerd bent. Zo zal de behoefte bij een wintersportreis anders zijn dan bij een stedentrip.

 

Nu zijn er natuurlijk ook enkele nadelen bij beide typen reisverzekeringen. Een kortlopende reisverzekering is bij een vakantie langer dan 21 dagen of meerdere vakanties per jaar duurder. Bij een doorlopende reisverzekering moet je goed opletten wat de opzegtermijn is. Vaak loopt deze na het eerste jaar door met een maandelijkse opzegtermijn.

 

Kijk voordat je een reisverzekering afsluit dus goed waar je behoeftes liggen. Informeer bij je bank of verzekeringsmaatschappij waar je bij welke verzekering allemaal tegen gedekt bent en maak zo de juiste keuze. Vervolgens kun je eenvoudig online een reisverzekering afsluiten en kun je heerlijk onbezorgd op reis.