havana

 

Havana is de hoofdstad van Cuba. Het is ook meteen de grootste stad van Cuba en in deze stad valt erg veel te beleven. Een bezoek aan Havana zal zorgen voor mooie herinneringen. Havana is dus de hoofdstad van Cuba en heeft ongeveer 2,2 miljoen inwoners. De stad Havana ligt in de provincie Ciudad de la Habana. In het hele land wordt Spaans gesproken, dus dat zal in de stad Havana niet anders zijn. De stad Havana vinden we in het noordwesten van Cuba.

 

Verschillende wijken

Havana is een erg levendige stad. Hier valt erg veel te beleven. Havana bestaat uit drie verschillende wijken, namelijk Havana Vieja, Centro Havana en Vedado.

 

Havana Vieja

Havana Vieja wordt ook wel omschreven als oud Havana. In deze wijk vind je vele historische gebouwen en monumenten. Er wordt hier dan ook vaak gezegd, dat het net lijkt of de tijd hier stil is blijven staan. De vele bezienswaardigheden die hier te zijn zijn, zijn eigenlijk allemaal historisch en hebben een belangrijke betekenis. Toch vind je in Havana Vieja ook winkels en een aantal restaurants. In oud Havana vind je onder andere het paleis Palacio de los Capitanes Generales. Dit gebouw wordt een paleis genoemd omdat het ook echt op een paleis lijkt, maar eigenlijk is dit gebouw gebouwd als woonhuis. Vanaf het jaar 1967 wordt het Palacio de los Capitanes Generales gebruikt als museum.
Andere bezienswaardigheden in Havana Vieja zijn onder andere Malecon, de lnge boulevard waar elke avond veel te beleven valt. Het prachtige fort Castillo del Morro en Plaza de Armas, een plein dat elk jaar door vele toeristen wordt bezocht.

 

Centro Havana

De wijk Centro Havana is erg divers. Hier zijn namelijk vele gebouwen te vinden met verschillende bouwstijlen. Deze wijk is gestart in 1890, maar in 1940 was deze wijk pas volgebouwd. In Centro Havana kun je het El Capitolio de la Havana bezoeken. In dit kolossale gebouw zetelde lange tijd het Cubaanse parlement.

 

Vedado

De derde wijk van Havana heeft een erg aparte naam, namelijk Vedado. Vedado betekend verboden. In de 16e eeuw mocht er namelijk niet gebouwd worden op de plek, waar deze wijk nu te vinden is. Zodoende kreeg de wijk deze naam. Vedado wordt gezien als de belangrijkste wijk van Havana. In deze wijk vind je namelijk vele winkels, restaurants, barretjes, bioscopen en vele grote huizen en politieke gebouwen. Toch vinden we in deze wijk ok vele historische monumenten, zoals het Marti monument. Hier stat een standbeeld van Jose Marti, leider van de Cubaanse onafhankelijkheidsbeweging. Een ander historisch monument, is Necropolis Colon. Dit monument is een begraafplaats. Op deze begraafplaats is een speciaal monument voor zwangere vrouwen. Dit monument is gebouwd, nadat een zwangere vrouw met haar baby’tje stierf. Het hotel Nacional is ook een echte attractie voor toeristen. Dit hotel ademt d jaren 50 en hier zul je dan ook nog de sfeer van toen proeven. In de wijk Vedado vind je ook de universiteit van Havana. Deze universiteit is gebouwd op een heuvel.