varadero

 

Varadero is de bekendste badplaats van heel Cuba en zelfs van het gehele Caribische gebied. Je ziet hier niets anders dan mooie witte stranden en een heldere blauwe zee. Vele luxe hotels en resorts zijn hier gevestigd, wat vele toeristen trekt. Varadero is niet alleen een erg bekende stad, maar ook nog een gemeente in de provincie Matanzas. De bijnaam van deze plaats , is Playa Azul wat staat voor blauw strand. Varadero is een populaire badplaats en heeft meer dan 20 kilometer aan parelwit strand. In 1870 trokken de eerste toeristen richting deze badplaats. Toen was deze stad natuurlijk nog lang niet volgebouwd met hotels, maar toch had dit gebied toen al iets prachtigs. Rond 1930 kwam er een Amerikaanse miljonair naar dit gebied die hierin investeerde en hotels liet bouwen. Varadero is altijd al een bekende badplaats geweest en zelfs vele beroemde sterren vieren hier graag hun Cuba vakantie. Varadero wordt dan ook gezien als een luxe badplaats. Hier vind je namelijk zelfs een golfbaan met 18 holes. Dit is de enige golfbaan in heel Cuba.

 

Klimaat Varadero

Het klimaat dat hier heerst is een subtropisch klimaat, wat inhoud dat er het hele jaar door een hele prettige temperatuur is. Het hele jaar door zal het hier tussen de 25ºC en 30ºC graden zijn. De temperatuur zorgt er natuurlijk ook voor dat toeristen hier graag komen. Varedero heeft naast haar mooie strand de toeristen nog meer te bieden. Zo kan er in Varadero heel goed gedoken worden. Er zijn namelijk meer dan 40 verschillende soorten koraal te vinden in de zee. In Varadero kan er gekozen worden uit 28 verschillende duikplaatsen om deze prachtige onderwaterwereld te ontdekken. Onderwatergrotten, vele vissen, en weekdieren zul je dan zeker tegenkomen. Varadero biedt de toeristen nog meer activiteiten aan. Zo kan er hier worden gesurft, kunnen er roeiboten en aquabikes worden gehuurd. Ook kunnen er prachtige tochten worden gemaakt per paard, of met een auto. Deze kunnen hier ook gehuurd worden. In Varadero valt nog veel meer te beleven. In Varadero staat een groot pretpark waar het hele gezin veel plezier zal beleven. Ook kan er gekart worden, op de kartbaan die je hier zult vinden. In het dolfinarium zal je prachtige shows bij kunnen wonen en kan er zelfs met dolfijnen worden gezwommen. In Varadero zjn er ook vele discotheken en bars te vinden om lekker uit te kunnen gaan. Varadero heeft alle toeristen heel veel te bieden en niemand zal zich hier snel vervelen.

 

Excursies tijdens je vakantie in Cuba

Tijdens een vakantie in Varadero is het de moeite waard om nog iets meer te ontdekken van dit prachtige land. Boek bijvoorbeeld een excursie tijdens de vakantie om zo meer van Cuba te zien. Er kan een excursie worden geboekt naar de Vinales Vallei. Dit een prachtige vallei die je de mooie plantages van dit land laat zien. Cuba is bekend geworden door haar tabaks- en suikerrietplantages. De sigaren die uit Cuba komen zijn over de hele wereld bekend. Er kunnen ook vele andere excursies worden geboekt. Zo zijn er vele verschillende boottochten die geboekt kunnen worden. Je vaart dan met een catamaran over de zee, in de hoop om wilde dolfijnen te spotten. Ook kunnen er excursies worden geboekt, naar bepaalde clubs in Varadero, om zo het Cubaanse nachtleven te leren kennen. Diepzeevissen is ook een erg populaire excursie. De steden Havana en Trinidad zijn rijk aan historie en ook aan cultuur Dit zijn steden die ook de moeite waard zijn, om een bezoek aan te brengen.