kaart cuba

 

De kaart van Cuba geeft een een heel duidelijk beeld van dit mooie land. Op de kaart van Cuba zie je heel duidelijk de vorm van dit eiland, met alle kleine eilanden die bij dit land horen. Op de kaart van Cuba zijn ook heel duidelijk alle provincies te onderscheiden en zul je de grote steden snel vinden. Op de kaart van Cuba zul je ook heel al snel zien welke buurlanden Cuba heeft en welke zeeën dit land omringen. Cuba ligt in het Caraïbisch gebied. Cuba bestaat uit het eiland Cuba, Isla de Juventud en vele kleine eilanden. Er zijn maar liefst 4000 kleine eilanden die tot Cuba behoren. Al deze kleine eilanden zijn natuurlijk niet even duidelijk op de kaart van Cuba te vinden, daar zijn het er ook te veel voor.

 

Buurlanden

Cuba heeft natuurlijk ook een aantal buurlanden. Cuba is een eiland, dus de landen grenzen niet aan elkaar. De volgende landen zijn buurlanden Cuba: Mexico, Verenigde Staten, Haiti, Jamaica en de Bahama’s.
Er zijn natuurlijk ook een aantal zeeën die om het eiland heen liggen, anders mag Cuba zich natuurlijk geen eiland noemen. De zeeën die om Cuba heen liggen zijn de Golf van Mexico, de Atlantische Oceaan de Straat Florida, de Windward Passage en de Caribische Zee.

 

Provincies

Het land Cuba is opgedeeld in 15 provincies. De provincies lopen van links tot rechts over het eiland heen. Cuba kent de volgende provincies:

Pinar del Rio – Ciego de Avila
Artemisa – Camaguey
Ciuad de la Habana – Las Tunas
Mayabeque – Granma
Matanzas – Holguin
Cienfuegos – Santiago de Cuba
Villa Clara – Guantanamo
Sancti spiritus

 

*Isla de la Juventud wordt niet gezien als een provincie van Cuba. Isla de la Juventud wordt namelijk gezien als een speciale gemeente van Cuba.