Ga je binnenkort op vakantie naar het buitenland en vlieg je vanaf een Nederlandse luchthaven, bijvoorbeeld Schiphol of Eindhoven? Of vlieg je vanaf de Belgische luchthavens Charleroi of Zaventem? Dan is het handig om je vooraf te verdiepen waar je je auto het beste kunt parkeren. Het is iets dat nog weleens vergeten wordt in de voorbereiding van een vakantie. Natuurlijk kies je voor een parkeeroptie die voor jou het voordeligst is. Zo houd je nog wat extra geld over om uit te geven tijdens je vakantie.

Via ParkeerPrijzen kun je bijvoorbeeld voordelig parkeren bij Schiphol en Charleroi airport

Shuttle Parking

Shuttle Parking is een interessante optie als je je auto voor langere tijd wilt parkeren in de buurt van de luchthaven. Je parkeert zelf je auto in de parkeergarage en de shuttlebus zorgt ervoor dat je naar de vertrekhal wordt gebracht. De shuttlebus brengt je ook bij aankomst op de luchthaven weer naar je parkeerplek. Alle vier de luchthavens in Nederland en België bieden deze parkeermogelijkheid.

Valet Parking

Wil je voorkomen dat je onnodig met je bagage loopt te sjouwen? Dan is Valet Parking een interessante parkeeroptie. Tegen een kleine vergoeding wordt je auto vanaf de vertrekhal naar een parkeerplek gereden door een medewerker van de parkeeraanbieder. Daarmee voorkom je de stress voor het zoeken naar een parkeerplek. Kom je weer aan op de luchthaven? Dan neem je contact op met de parkeeraanbieder en zorgt deze ervoor dat je auto naar de aankomsthal wordt gereden. Bij zowel Schiphol Airport als Eindhoven Airport en de Belgische luchthavens is deze parkeeroptie mogelijk. Wellicht dat in België de benaming wat anders is.

Park & Sleep

Vlieg je op een ongunstig tijdstip naar je vakantiebestemming? Boek dan een hotel in de buurt van de luchthaven waar je je auto kunt parkeren. Je overnacht daar de nacht voor je vertrek. Een shuttlebus brengt je naar de vertrekhal. Schiphol Airport en Eindhoven Airport bieden je allebei deze mogelijkheid, net als de beide Belgische luchthavens. Een aantrekkelijke optie als je minder gestrest op vakantie wilt gaan naar het buitenland.

Online een parkeerplek boeken

Houd er rekening mee dat je vaak het voordeligst uit bent als je zo vroeg mogelijk van tevoren boekt. Via Parkeerprijzen.nl of Parkeerprijzen.be kun je gemakkelijk online een parkeerplek reserveren. Let op, bij de Belgische luchthavens is het niet altijd mogelijk om vooraf online een reservering te plaatsen. Je kunt in elk geval met een gerust hart het vliegtuig instappen en met volle teugen genieten van je welverdiende vakantie.