last minute cuba

 

Cuba is een prachtig eiland dat ligt in het Caraïbisch gebied. Hier wil iedereen wel graag een last minute naar toe boeken. Cuba staat bekend om haar mooie stranden, de fijne temperaturen, rum, sigaren en de vele bezienswaardigheden. Een last minute Cuba zul je dan ook niet snel vergeten.

 

Waarom last minute

Mensen kiezen vaak voor een last minute, omdat het in de eerste plaats natuurlijk een stuk goedkoper is. Een reis naar Cuba is sowieso niet goedkoop, maar een last minute maakt het natuurlijk wel wat aantrekkelijker. Een last minute kan veel goedkoper worden aangeboden, omdat een luchtvaartmaatschappij nog van de tickets af moeten. De stoelen in het vliegtuig zijn namelijk al gereserveerd. Een ander voordeel is, dat je op het laatste moment kunt vertrekken. Hier is de naam last minute natuurlijk ook van afgeleidt. Een last minute Cuba hoef je dan ook niet maanden van te voren te boeken. Een last minute boek je vaak 2 weken of een aantal dagen van te voren. Ideaal voor als je toch nog een paar dagen vrij kan krijgen.

 

Verschillende vormen

Er zijn natuurlijk verschillende vormen van last minute vakanties die kunnen worden geboekt. Zo kan er gekozen worden voor een last minute strandvakantie om even helemaal tot rust te komen. Cuba heeft namelijk prachtige stranden en luxe hotels waar dit perfect kan. Of kies voor een last minute rondreis. Kies er op het laatste moment voor om dit prachtige land te ontdekken, want Cuba heeft je zeker veel te bieden. Ook kan er gekozen worden voor een last minute fly drive vakantie. Tijdens deze vakantie zul je zelf door middel van een auto het land ontdekken.

 

Het land Cuba

Cuba is een prachtig eiland dat ligt in het Caraïbisch gebied. Met 11 miljoen inwoners is Cuba ook het grootste eiland in het Caraïbisch gebied. De hoofdstad van Cuba is Havana en de taal die hier wordt gesproken is Spaans. Toch kunnen de meeste Cubanen een redelijk woordje egels spreken. Cuba heeft een subtropisch klimaat, wat betekend dat hier het hele jaar door een prettige temperatuur heerst. Het hele jaar door ligt de temperatuur tussen de 25ºC en 30ºC. Daarom is dit land ook zo geschikt voor een last minute. Het hele jaar door is dit land perfect te bezoeken.

Cuba heeft vele bezienswaardigheden, die je ooit eens gezien moet hebben. Ten eerste is het landschap van Cuba prachtig. Ongeveer een kwart van dit eiland is bedekt met bergen. De rest van het eiland is vlak en daar vinden we de vele tabaks- en suikerrietplantages, waar dit land om bekend staan. Denk je aan Cuba, dan denk je al snel aan de dikke sigaren die hier gemaakt worden. In de steden Trinidad en Havana vind je vele historische bouwwerken die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Een aantal van deze historische bouwwerken zijn zelfs opgenomen op de lijst van werelderfgoederen. Deze goederen zijn beschermd en hebben een grote betekenis. In Cuba vind je ook een aantal natuurparken, waar je de prachtige natuur en de flora en fauna kunt ontdekken. Cuba is een eiland, dus hier zul je natuurlijk ook stranden tegen komen. De stranden die Cuba heeft zijn werkelijk prachtig. Deze moet je echt gezien hebben.