bezienswaardigheden cuba

 

Cuba kent vele bezienswaardigheden, die tijdens een vakantie in Cuba zeker moeten worden aangedaan. Cuba heeft een rijke cultuur, die je in het hele land zult terug vinden. De hoofdstad Havana is al een bezienswaardigheid op zich. In deze stad vind je namelijk de boulevard Malecon. Deze boulevard is wereldberoemd. Ook vind je in Havana een oude wijk, Havana Vieja, waar je vele oude gebouwen en monumenten zult vinden. De geschiedenis komt hier tot leven. In de wijk Vedado zul je allemaal wolkenkrabbers tegenkomen. In deze wijk zul je dus de gebouwen vinden die in deze tijd gebouwd worden. Hier zul je ook alle winkels, bioscopen en vele cafés tegen komen. Er is dus veel diversiteit in deze grote stad te vinden.Aan de Cubaanse kust vind je Castillo del Morro. In dit fort is een museum ingericht die de geschiedenis van de piraten verteld. Een andere leuke bezienswBezienswaardigheden Cubaaardigheid is een excursie naar Pinar del Rio. Dit gebied in Cuba staat bekend om haar tabaksplantages. Hier kun je zien hoe de bekende Cubaanse sigaren worden gemaakt. Er is soms zelfs tijd, om met de werknemers te praten. Een bezoek aan de stad Trinidad mag tijdens de vakantie Cuba natuurlijk niet ontbreken. Ook de stad Santa Clara moet worden aangedaan. Rond deze stad liggen namelijk de Elgua bronnen. Deze bronnen zijn erg speciaal volgens de Cubanen, omdat deze bronnen een geneeskrachtige werking zouden hebben.

 

Parken in Cuba

Cuba kent ook vele nationale parken. Deze nationale parken worden omschreven als echt trekkers voor toeristen. Deze nationale parken zijn beschermde stukken natuur en deze kunnen bestaan door de inkomsten van toeristen. Deze inkomsten zorgen ervoor dat deze gebieden beschermt kunnen worden en niet voor andere doeleinden gebruikt zullen worden. In deze nationale parken zul je ook vele beschermde planten en dieren tegen komen. Er zijn dan ook een aantal regels opgesteld, waar iedereen zich aan moet houden tijdens een bezoek aan één van deze parken. Zo moet de rommel die toeristen maken, altijd worden opgeruimd. Er mag dus geen rommel rondslingeren in het park. Ook mogen de dieren die hier rondlopen niet gevoerd worden. Er mogen ook geen bloemen of planten geplukt worden. Deze regels zijn opgesteld om de kwaliteit van deze parken zo hoog mogelijk te houden. In Cuba zijn er 15 nationale parken die bezocht kunnen worden. Het nationale park Vinales Vallei leidt je bijvoorbeeld door de vele plantages die dit land kent. Hier kunnen prachtige wandelingen worden afgelegd.

 

Werelderfgoederen in Cuba

Naast de vele bezienswaardigheden die dit land kent, heeft Cuba ook nog een aantal werelderfgoederen. Werelderfgoederen zijn monumenten die een grote betekenis hebben op wereldschaal. Het is erg belangrijk dat deze werelderfgoederen bewaard blijven voor het nageslacht. Deze monumenten moeten ook worden beschermd en goed worden verzorgd. Zo moet de rommel altijd worden opgeruimd en mag er bijvoorbeeld niet op deze monumenten worden getekend. Ook is het niet altijd toegestaan om foto’s te maken. Informeer daarom altijd goed naar de regels. Cuba heeft 10 werelderfgoederen. Het eerste werelderfgoed is het archeologisch landschap in het zuidoosten van Cuba. Op dit landschap werden de eerste koffieplantages geplant. Het volgende werelderfgoed is Castillo de San Pedro de la Roca. Dit fort is een echt historisch bouwwerk. Er zijn ook twee nationale parken die behoren tot de werelderfgoederen. Het gaat om de volgende nationale parken: Alejandro de Humboldt en Desembarco del Granma. De volgende plaatsen zijn ook opgenomen op de werelderfgoederenlijst: Havana, Trinidad, Cienfuegos en Camaguey. Naast deze werelderfgoederen kent Cuba nog twee valleien die ook zijn opgenomen in deze lijst, namelijk de Vinales-vallei en de Valle de los Ingenios. Deze twee valleien laten het prachtige landschap van Cuba zien.