Cuba Vakantie

Rondreis Cuba – Cubaanse Sigaren, zwoele Salsamuziek en overheerlijke Mohito’s

Deel artikel

Een rondreis door Cuba is een absolute aanrader. Cuba is een bijzonder populair vakantieland, vanwege de koloniale steden, de klassieke oldtimers, de salsa, de kiezelwitte zandstranden en het prachtige weer. Cuba trekt jaarlijks ongeveer drie miljoen reizigers en dit worden er alleen maar meer.

 

cubanstreet

Zelf heb ik Cuba een aantal jaren geleden bezocht. Tijdens deze rondreis door Cuba viel mij vooral op dat het leven ten op zichte van Westerse landen totaal anders is. De hoofdoorzaak hiervan is dat Cuba communistisch is. Bovendien lijkt het alsof de mensen daar nu nog in de jaren 60 leven. Je waant je als het ware in het verleden. Een prachtige ervaring. Overal door het hele land zijn klassieke oldtimers te zien. Er worden ook tours aangeboden om Havana te verkennen in een dergelijke auto. Dit is daarom ook een must do tijdens jouw rondreis Cuba.

 

 

Waves Malecon

Havana mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de rondreis door Cuba. Dit is de hoofdstad van het land. Wat ik geweldig vond aan mijn verblijf aan Havana is o.a. de boulevard, ook wel Malecón genoemd. Wanneer de zee onstuimig is slaan de golven bijna over de weg heen. Dit kan soms best wel spannend zijn als je in een taxi zit. Mijn advies is dan ook om de ramen dicht te houden.

 

 

Een bezoekje aan Pinar del Rio mag natuurlijk ook niet ontbreken aan een rondreis door Cuba. Dit gebied staat bekend om zijn tabaksplantages. Enkele bekende merken zijn Cohiba, Romyo y Juliet en Montechristo. Let trouwens wel op of je echte sigaren koopt. Op straat worden namelijk nog wel eens valse sigaren aangeboden. Koop daarom uw sigaren in een winkel of bij de plantage. Dan ben je er zeker van dat de sigaren echt zijn.

 

 

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Cuba het land van de Salsa en de Mohito’s. Dat heb ik tijdens mijn rondreis Cuba aan den lijve ondervonden. Ik verbleef nog een tijdje in Varadero om mijn vakantie af te sluiten. Onderweg stopten we ergens langs de snelweg en gelijk werd er door een lokale band Salsa gespeeld. Ook werden er echte klassieke Mohito’s en Cuba Libres geschonken. Iedereen vond dit een prachtige ervaring.

 

Voor mij is deze reis een ervaring geweest die ik nooit meer zal vergeten. Ik kan iedereen dan ook aanraden een rondreis te maken door dit prachtige land. Viva Cuba Libre!

Gerelateerd nieuws

Bikini of badpak?

Als het in de zomer lekker weer is en het zonnetje schijnt zal je je badkleding gaan aantrekken, maar niet iedereen voelt zich hier fijn

Singlereizen naar Cuba populair?

De laatste jaren is het aanbod voor singlereizen naar landen zoals Cuba sterk toegenomen. De vraag van singles om te reizen met andere singles wordt