Cuba Vakantie

Singlereizen naar Cuba populair?

Deel artikel

De laatste jaren is het aanbod voor singlereizen naar landen zoals Cuba sterk toegenomen. De vraag van singles om te reizen met andere singles wordt niet genegeerd door de reisoperators. Alleen is niet alleen als het om singlereizen gaat. Vele singles hebben al ervaren dat het gezellig is maar ook ongedwongen. Een singlereis is niets anders dan meerdere singles die elkaar niet kennen die met elkaar op vakantie gaan. Het is alleen bedoeld voor alleenreizenden, dus personen zonder partner. De groep singles wordt begeleid door een reisleidster. Een singlereis is niet bedoeld als datingreis waarbij je kunt daten met andere singles (kijk hier voor dating tips).

Bestemmingen
Er zijn verschillende soorten singlereizen. Zo is het mogelijk om een actieve singlereis te boeken waarbij activiteiten centraal staan maar het ook mogelijk om een zon, zee en strand vakantie te kiezen. Als je liever een single rondreis maakt dan is dit ook een optie. Op de websites van de singlereizen operators zijn de bestemmingen te bekijken voor de singlereizen.

Leeftijdscategorieën
Singlereizen bestaan uit groepen singles die ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Er worden verschillende categorieën gebruikt door de operators. Zo is er bijvoorbeeld een 25-39 jaar groep maar ook een 35-55 jaar groep. Het is immers leuker als je op reis gaat met een groep singles die niet veel ouder of jonger zijn. Singles hebben immers liever contact met leeftijdsgenoten.

Voor mannen en vrouwen
Het zijn niet alleen maar mannen of vrouwen in een groep. De reisoperator zorgt ervoor dat de man/verhouding ongeveer gelijk is. Dit lukt niet altijd maar in de meeste gevallen krijgt men het goed voor elkaar om een gelijke verdeling voor elkaar te krijgen. Over het algemeen is er een kleine meerderheid van vrouwen die zich voor singlereizen aanmelden.

Gerelateerd nieuws

Bikini of badpak?

Als het in de zomer lekker weer is en het zonnetje schijnt zal je je badkleding gaan aantrekken, maar niet iedereen voelt zich hier fijn