Cuba Vakantie

3 handige tips voor het inpakken van je koffer

Deel artikel

Wanneer ben jij klaar voor de vakantie? Sommige mensen pakken hun koffers al in op het moment dat zij net geboekt hebben, andere mensen beginnen pas hun sokken bij elkaar te zoeken op het moment dat het vliegtuig al op de startbaan staat. Een koffer inpakken is dan ook niet zomaar gedaan: er is immers een hoop om rekening mee te houden. Wat neem je allemaal mee, wat kun je thuislaten? Wanneer je met het vliegtuig gaat, ben je vaak ook nog eens gebonden aan een maximaal gewicht. Speciaal voor degene voor wie het inpakken van de koffer een struggle is, hierbij een aantal handige tips.

Neem mee wat je nodig hebt

Sommige mensen maken er een gewoonte van alle kasten leeg te trekken bij het inpakken van de koffer, maar vaak is dit helemaal niet nodig. Wanneer je weet hoeveel nachten je ergens verblijft, weet je automatisch ook hoeveel setjes kleding je mee moet nemen. Waar je heengaat, heeft invloed op de kleding die je mee moet nemen: een huisje huren aan zee vraagt om andere kleding dan een zonvakantie in Spanje. Wanneer je een twijfelaar bent, kun je voor jij je koffer gaat inpakken het beste een lijstje maken met alles wat je nodig hebt. Een troost: alles wat je vergeten bent, kun je nog altijd tijdens je vakantie kopen.

Maak een lijstje met last-minuters

Voor je vertrekt nog even je tanden poetsen, en er bij het uitpakken van je koffer achter komen dat je geen tandenborstel bij je hebt. Tandenborstels en telefoonkabels horen ongetwijfeld bij de meest vergeten vakantiespullen. Logisch, want je gebruikt ze vaak nog vlak voor vertrek. Zelf schrijf ik bij het inpakken van mijn koffer (meestal één dag voor de vakantie) een lijstje met spullen die ik later nog moet inpakken. Deze leg ik bovenop de koffer, waardoor ik er altijd even aan herinnerd wordt voordat ik naar de zon vertrek. Alles ingepakt? Fijne vakantie!

Gerelateerd nieuws

Bikini of badpak?

Als het in de zomer lekker weer is en het zonnetje schijnt zal je je badkleding gaan aantrekken, maar niet iedereen voelt zich hier fijn