Cuba Vakantie

Welkom in de Caraïben!

Deel artikel

Welkom in de Caraïben!

De Caraïben, iedereen droomt er wel van om daar eens op vakantie te zijn geweest. We noemen de Caraïben ook wel de Caraïbische Eilanden. De Caraïben is een gebied dat bestaat uit de Caraïbische Zee en de oceaan die bij de Bahama’s ligt. De eilandengroep van de Caraïben is erg groot en daarom ook erg bekend onder de vakantiegangers. Er zijn ongeveer 34 eilanden en gebieden die bij het Caraïbisch gebied horen. Zo horen de Maagdeneilanden, de Bahama’s, Barbados, Cuba, Haïti, de Kaaimaneilanden, Puerto Rico en nog veel meer (ei)landen bij het Caraïbisch gebied. Er zijn ook veel landen waar maar een bepaald gebied bij de Caraïben hoort. Dit zijn delen van de landen Belize, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama en Venezuela. Het klimaat in Cuba is een tropisch savanne klimaat, het uiterste zuidoostelijke puntje heeft een warm steppeklimaat. Het hele jaar vind je hier temperaturen tussen de 25 en 34 graden Celsius. Prima dus om als Nederlanders de winter door te komen.

Een groepsreis naar Cuba boeken

Wanneer de examens erop zitten of wanneer je misschien je master hebt gehaald of je eerste baan hebt aangeboden, is het geweldig om dat te vieren op het eiland Cuba. Dit vier je natuurlijk met je vrienden en het wordt dus een groepsreis om nooit te vergeten. Wanneer men zegt Cuba, denkt iedereen al snel aan de Cubaanse sigaren, de Cubaanse Rum (wat de nationale drank is van dit eiland), salsa dansen, oude auto’s en revolutionair Che Guevara en Fidel Castro. De hoofdstad van Cuba is Havana, je vindt hier prachtige bezienswaardigheden zoals het wereldberoemde boulevard Melcón en het voormalige paleis, Museo de la Revolución, van dictator Fulgencio Batista. De mensen op het eiland Cuba zijn erg vriendelijk en open. De keuken van Cuba bestaat voornamelijk uit rijst met kip of varkensvlees en zwarte of rode bonen. Wanneer je als toerist naar Cuba gaat kun je natuurlijk ook genieten van kreeft, garnalen en andere soorten vis.

Verschillende excursies in Cuba

In Cuba kun je erg veel excursies doen. Deze kun je alleen of met een grote groep doen. Wanneer je voor excursiereizen kiest dan weet je zeker dat je een onvergetelijke vakantie hebt. In Cuba wordt voornamelijk Spaans gesproken, het wordt aangeduid met Caraïbisch Spaans. Zie het als een dialect dat wij in Nederland ook hebben. De religie die je in Cuba terugvindt is voornamelijk het Katholiek. Je zult hier dus ook enkele kathedralen vinden. Toerisme is erg belangrijk voor het eiland Cuba, het vormt een grote inkomstenbron die ze absoluut niet kunnen missen. Wanneer je een reis naar Cuba boekt, let dan wel op hoeveel geld en dergelijke je mee neemt. Ze betalen er niet met de euro maar met de Cubaanse dollar. Je kunt je geld dus inwisselen bij de bank in Nederland of bij een plaatselijke bank in de regio waar je verblijft. Laat je in ieder geval goed informeren wat je allemaal wel en niet kunt doen in Cuba en wat de gebruiken zijn op dit eiland.

Gerelateerd nieuws

Bikini of badpak?

Als het in de zomer lekker weer is en het zonnetje schijnt zal je je badkleding gaan aantrekken, maar niet iedereen voelt zich hier fijn